Televizyon, zengin ve renkli dünyası ile hayatımızın önemli bir parçası haline gelmeyi başardı. 20. Yüzyılın ikinci yarısı ile birlikte hayatımıza girmeye başlayan ve 2000’li yıllarda her evdeki en temel gereçlerden birisi haline gelen televizyonlarda izlediğimiz uydu yayınlarına erişebilmemiz için çanak antene ihtiyacımız bulunuyor. Her yerde gördüğümüz çanak antenler, televizyon kanallarının uydudan yapmış oldukları yayınları yakalayarak, televizyonumuzda izleyebilmemizi sağlıyor. Ancak çantan antenlerinin kurulduğu noktada tüm uydu yayınlarının frekanslarını yakalayabilmesi için doğru şekilde kurulumunun yapılması gerekir. Bu nedenle de çanak anten kurulumu bireysel olarak yapılabilmesi mümkün olmayan ve profesyonel kurulum desteğine ihtiyaç duyan bir üründür. Bu yüzden günümüzde çanak anten kurulumuna istinaden profesyonel standartlarda çözümler sunuyoruz.
Çanak anten ve merkezi uydu sistemleri ürünlerimizi https://www.surelektronik.com/category/merkezi-uydu-sistemleri/ linkine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Hızlı Çanak Anten Kurulumu

Televizyonda yayınların herhangi bir sorun yaşamadan izlenebilmesi için mutlaka alış anteninin yani çanak antenin uyduya tam olarak odaklanmasının sağlanması gerekir. Bu sebeple de günümüzde çanak anten kurulumu mutlak suret ile yeterli teknik bilgiye ve teknik donanıma sahip olan profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekir. Çanak antenlerin kurulumu fiziksel olarak yerleşiminin yapılması ve sağlamlığının oluşturulması ile tamamlandığı algısının yanlış olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Çanak antenin bakmış olduğu noktanın uyduya odaklı olması uygulama yapılan noktaya göre değişkenlik göstermektedir. Dolayısı ile de sadece belirtilen pozisyonda yerleşimi yapılarak, doğru çanak anten kurulumunun gerçekleştirilmesi mümkün olmaz. Doğru yerleşim ve kurulumun gerçekleştirilmesi için mutlaka uzmanından yardım almak gerekir.
Çanak Anten Kurulumu Nasıl Yapılır?
Çanak anten kurulumu için birden fazla faktör söz konusudur. Öncelikli olarak çanak antenin dış mekanda önü ve çevresi açık olacak şekilde kurulması gerekir. Bu durumda en sert dış mekan koşullarına karşı doğrudan açık vaziyette bulunmasına neden olur. Dolayısı ile de çanak antenin kurulumunun gerçekleştirileceği noktanın doğru şekilde seçilmesi çok önemlidir. Uygulanacağı zemin, duvar veya direğin mutlaka dayanıklı ve güçlü olması gerekir. Aksi halde şiddetli rüzgar gibi çevresel koşullar ile çanak antenin odağını kaybetmesi, hasar alması ve hatta yerinden tamamen çıkması gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu yüzden uzman kişilerce çanak anteninin yerleşim noktasının belirlenmesi ve uygun ekipmanlar ile sağlamlığının oluşturulması gerekir.
Güvenli bir şekilde yerleşim noktası hazırlandıktan sonra çanak antenin parabol geometrisi zarar görmeden, uydu pozisyonuna göre en doğru şekilde yönlendirilerek, çanak anten kurulumu gerçekleştirilmelidir. LNB ayarı, çanak açısı ve yayın konfigürasyonu sağlanmalıdır. Bunun içinde teknik ekipmana ve teknik bilgiye sahip olunması ise zorunludur. Çünkü bu ayarların uygulanmasında fiziksel olarak yönlendirmeyi sağlayacak herhangi bir rehber bulunmamaktadır. Tamamen gözle görülmeyen frekans yayınlarının yakalanmasına odaklı bir yerleşim ve pozisyon ayarlamaları yapılmaktadır. Bu nedenle ister çatıya ister de balkona çanak anten kurulumunun gerçekleştirilecek olması fark etmeksizin mutlaka profesyonel destek alınması çok önemlidir.
